Σάββατο 10 Νοεμβρίου 2012

IRA, εγχειρίδιο εθελοντή




Η ΧΑΛΑΡΗ ΚΟΥΒΕΝΤΑ ΚΟΣΤΙΖΕΙ ΖΩΕΣ
Στο ταξί
Στο τηλέφωνο
Στα κλαμπ και στα μπαρ
Στους ποδοσφαιρικούς αγώνες
Στο σπίτι με φίλους
ΟΠΟΥΔΗΠΟΤΕ!
Ό,τι κι αν λες –
Μη λες τίποτε


 Ένταξη στο Δημοκρατικό Κίνημα σημαίνει ακλόνητη πεποίθηση, ότι ο αγώνας, τόσο ο στρατιωτικός, όσο και ο πολιτικός, είναι ηθικά δικαιολογημένος, ότι ο πόλεμος είναι ηθικά δικαιολογημένος και ότι ο Ιρλανδικός Δημοκρατικός Στρατός είναι ο άμεσος διάδοχος της  Ντέιλ Έιριν1, (Dail Eireann) του 1918 και ότι, ως τέτοιος, αποτελεί τη νόμιμη κυβέρνηση της Ιρλανδικής Δημοκρατίας, η οποία έχει το ηθικό δικαίωμα να ψηφίζει νόμους και να διακηρύσσει τη δικαιοδοσία της επί του εδάφους, επί του εναερίου χώρου, επί των πηγών ορυκτού πλούτου, επί των μέσων παραγωγής, διανομής και ανταλλαγής και επί ολοκλήρου του λαού, ανεξαρτήτως της θρησκείας και του φρονήματος καθενός.

Το πιο σημαντικό πράγμα είναι η ασφάλεια!

Αυτό σημαίνει ότι:

ΔΕΝ ΠΙΑΝΕΙΣ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΣΕ ΔΗΜΟΣΙΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ: ΔΕΝ ΛΕΣ ΣΤΗΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΣΟΥ, ΣΤΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ ΣΟΥ, ΣΤΟ ΚΟΡΙΤΣΙ ΣΟΥ, ΣΤΟΥΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ ΣΟΥ ΟΤΙ ΕΙΣΑΙ ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ IRA, ΔΕΝ ΕΚΦΕΡΕΙΣ ΑΠΟΨΗ ΕΠΙ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΩΝ ΘΕΜΑΤΩΝ, ΜΕ ΑΛΛΑ ΛΟΓΙΑ ΔΕΝ ΛΕΣ ΤΙΠΟΤΕ ΣΕ  KANENAN.

Δεν πρέπει να σε δουν σε δημόσιες πορείες, διαδηλώσεις ή διαμαρτυρίες. Δεν πρέπει να σε δουν παρέα ούτε σε σπίτια γνωστών Δημοκρατικών2. Το πρωταρχικό σου καθήκον είναι να παραμείνεις άγνωστος στις δυνάμεις του εχθρού και στον πολύ κόσμο.
Κάτι άλλο, πολύ σημαντικό, το οποίο οι εθελοντές πρέπει να συνειδητοποιήσουν και να κατανοήσουν, είναι ο κίνδυνος του να πίνουν αλκοόλ και μάλιστα, ο πολύ μεγάλος κίνδυνος της υπερβολικής κατανάλωσης. Στο παρελθόν, οι εχθρικές δυνάμεις και οι χαφιέδες τους συγκέντρωσαν έναν πολύ μεγάλο όγκο πληροφοριών, από εθελοντές που έπιναν. Οι εθελοντές προειδοποιούνται ότι, η χαλαρή συζήτηση, υπό την επίδραση αλκοόλ, είναι Ο ΠΙΟ ΜΕΓΑΛΟΣ ΚΙΝΔΥΝΟΣ για μια οργάνωση, και μάλιστα για μια στρατιωτική οργάνωση είναι ΑΥΤΟΚΤΟΝΙΑ.