Σάββατο 2 Οκτωβρίου 2010

ΔΗΜΟΓΡΑΦΙΚΟ ΚΑΙ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΣΗ

Το Δημογραφικό δεν είναι μόνο πνευματικό, ούτε μόνο οικονομικό, αλλά και χωροταξικό και αστικό και πολιτικό και περιβαντολογικό-διατροφολογικό πρόβλημα, είναι δηλαδή ΟΛΙΣΤΙΚΟ. Βέβαια η σημαντικότερη παράμετρος είναι η λαθρομετανάστευση, στην διακηρυγμένα επίσημα πολιτική θέση από τα κόμματα και την κυβέρνηση, ότι σ’αυτήν στηρίζονται για να λύσουν το Δημογραφικό!

Τι θα μπορούσε να αναστρέψει αυτή την κατάσταση, για την οποία η Γαλλία των 60 εκ. Γάλλων δίνει σήμερα 20 ημερομίσθια κάθε μήνα στην Γυναίκα που θα αφήσει την εργασία της και θα παραμείνει στο σπίτι για να κάνει και να μεγαλώσει παιδιά, η Γερμανία των 100 εκ. Γερμανών, δίνει δωρεάν σπίτια στα ζευγάρια (άτοκα δάνεια, τα οποία χαρίζονται με την απόκτηση του 3ου και 4ου παιδιού), και η Ρωσία των 140 εκ. Ρώσων, δια του προέδρου Πούτιν δίνει από το 2006, 55€ για το πρώτο παιδί κάθε μήνα (όταν στην Ελλάδα δίνονται τόσα μόνο από το 3ο και μάλιστα κάθε δίμηνο και μέχρι το παιδί να γίνει 6 χρονών) και 155€ για κάθε παιδί πάνω από το 2ο, μηνιαίως. Ποσά που είναι ο μισός μηνιαίος μισθός στην Ρωσία! Πρόσφατα και η Κύπρος ανακοίνωσε επίδομα 32.000€ για το τρίτο παιδί, έναντι μόλις 2.000€ της «ισχυρής» Ελλάδος!


Τι λείπει από την Ελλάδα των 9.200.000 Ελλήνων στους οποίους βέβαια συνυπολογίζονται οι Τσιγγάνοι και οι μουσουλμάνοι της Θράκης; Υπολογίζουμε τους εθνικά Έλληνες σε 8,5 εκ.


Όμως και σύμφωνα με όλα τα στοιχεία, της Παγκόσμιας Τράπεζας, του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ, της Τράπεζας της Ελλάδας, της Ε.Ε. και της Eurostat, το μετρήσιμο κοινωνικό κόστος των λαθρομεταναστών περνάει το 4% του ΑΕΠ, έναντι 1% της προσφοράς των μεταναστών στο ΑΕΠ (επίσημα στοιχεία των ανωτέρω φορέων και πιο πρόσφατη η επίσημη ανακοίνωση του ΚΕΠΕ στις 10.03.2007, εφημερίδα «Αξία»). Απεναντίας, για τις γεννήσεις Ελληνοπαίδων, με το νομοσχέδιο Κωνσταντόπουλου (περί τριτεκνίας το 2006), δίδονται για τις γεννήσεις Ελλήνων μόλις 190,5 εκατομ. €, ήτοι 1/1000 (ένα τοις χιλίοις) του ΑΕΠ!


Τίθεται λοιπόν το ερώτημα: Οι λαθρομετανάστες λύνουν το δημογραφικό και σώζουν τα ταμεία από την κατάρρευση; Αν αυτό είναι αλήθεια τότε πώς καταποντίστηκε το ΙΚΑ και πτώχευσαν όλα τα νοσοκομεία, με ρυθμούς δυσθεώρητους, μετά την «νομιμοποίηση» των λαθρομεταναστών; Μήπως αυτό το παθητικό του ΑΕΠ, από το κοινωνικό κόστος των αλλοδαπών, θα ήταν ωφέλιμο να το αναδιανέμαμε υπέρ των γεννήσεων νέων Ελλήνων; Σημειώνεται ότι: Η Σουηδική Ακαδημία Επιστημών, δια του Δημογραφικού της Ινστιτούτου, στην μελέτη της για τις δημογραφικές εξελίξεις στις χώρες της Ευρώπης, που εκπόνησε το 2001, λέει πως στην Ελλάδα το 2.100 θα υπάρχουν μόλις 2 εκατομ. Έλληνες, εκ των οποίων οι μισοί συνταξιούχοι!


Το βιβλίο, πέραν της πρότασης αναδιανομής των πόρων που ξοδεύονται για τους λαθρομετανάστες, περιλαμβάνει και πολλές άλλες προτάσεις, απλές, σίγουρες, δοκιμασμένες, που θα επίλυαν αυτό το πρόβλημα. Άμεσες και μακρόπνοες. Αυτή που προκαλεί ιδιαίτερη αίσθηση από τις δομικές και ουσιαστικές προτάσεις που θα εξασφαλίσουν την επιβίωση αυτού του έθνους, είναι σίγουρα η δημιουργία νέων αστικών κέντρων και βέβαια η δημιουργία νέας πρωτεύουσας.