Πέμπτη 28 Οκτωβρίου 2010

ΤΟ ΑΛΒΑΝΙΚΟ ΕΠΟΣ 1940-41

Με αφορμή την επέτειο του Ιστορικού ΟΧΙ, οι Εκδόσεις Ιωλκός προσφέρουν το βιβλίο - λεύκωμα «Το Αλβανικό Έπος 1940-41» με πλούσιο ιστορικό φωτογραφικό υλικό και κείμενα των Κ. Παλαμά, Α. Σικελιανού, Ο. Ελύτη, Τ. Αθανασιάδη, Τ. Αγρα, Π. Κανελλόπουλου, κ.ά.

Πρόκειται για καλαίσθητη έκδοση με καλλιτεχνική βιβλιοδεσία (χοντρό κάλυμμα) σε σχήμα 29x23 εκ. που αποτελείται από 110 ολοσέλιδες ιστορικές φωτογραφίες και κείμενα γνωστών Ελλήνων δημιουργών.


Η ιστορία του 1940-41 μέσα από σπάνιες φωτογραφίες. Σ’ ένα πολύ καλαίσθητο Λεύκωμα (καλλιτεχνική βιβλιοδεσία πανόδετη με κουβερτούρα) με τον τίτλο “Το Αλβανικό Έπος 1940-41”, που κυκλοφόρησαν οι εκδόσεις “Ιωλκός” περνά κινηματογραφικά το νεότερο θαύμα των Ελλήνων. Οι πολύτιμες φωτογραφίες προέρχονται από το αρχείο του αείμνηστου συγγραφέα Κούλη Ζαμπαθά. Ο Γιάννης Κορίδης τις ταξινόμησε και τις διάνθισε με κείμενα δικά του και με άλλες μαρτυρίες των πρωταγωνιστών του ιστορικού ΟΧΙ, πολιτικών, στρατιωτικών, συγγραφέων και δημοσιογράφων. Στα Προλεγόμενα του σπάνιου Λευκώματος ο Γ. Κορίδης κάνει μια ενδιαφέρουσα, κατατοπιστική αναφορά στα προ και μετά του πολέμου γεγονότα.

 Πρόκειται για βιβλίο συλλεκτικό, σπάνιας ιστορικής αξίας.


 
Το βιβλίο ''ΤΟ ΑΛΒΑΝΙΚΟ ΕΠΟΣ 1940-41'' μπορείτε να το βρείτε εδώ